<
>

5 Sebab Kenapa Lelaki tidak Suka ‘Upload’ Gambar Pasangan di Media Sosial. No. 5 Paling Bahaya!

5 Sebab Kenapa Lelaki tidak Suka ‘Upload’ Gambar Pasangan di Media Sosial. Betuk Ke? Kebanyakan wanita suka berkongsi momen mereka dengan mengambil gambar dan menunjukkan mereka di media sosial. Begitu juga ketika dia bersama teman lelaki itu, mereka tidak ragu-ragu untuk menunjukkan keintimannya. Tetapi tidak seperti yang dialami oleh lelaki, mereka boleh dibilang jarang dan tidak pernah berkongsi momen dengan pasangan itu. Jangan marah, anda harus tahu bahawa dia mempunyai sebab tertentu yang anda mesti fahami.

1. Jangan Terlalu Menunjuk

Seorang lelaki tentu ada yang mempunyai sikap yang keren jika ada sesuatu yang tidak penting. Baginya ada perkara yang lebih penting untuk dilakukan dalam media sosial daripada hanya untuk menunjukkan keintiman. Dia merasakan bukti kasih sayang tidak perlu selalu diumbar melalui media sosial.

2. Merasakan bahawa media sosial bukan tempat yang betul

Mungkin ia telah mengonspirasikan media sosialnya sebagai tempat untuk mencari hiburan untuk tidak mempamerkan pasangan itu. Jenis ini tidak boleh dipaksa jika anda perlu memuat naik gambar dengan teman lelaki kerana dia merasa tidak perlu dilakukan.

3. Mengekalkan privasi

Lelaki jenis ini biasanya mempunyai personaliti yang tegar dan serius. Walau bagaimanapun, sebab-sebab lain juga boleh membuktikan bahawa ia seorang pencemburu tahap tinggi yang tidak ingin miliknya jadi penggunaan awam. Dia menganggap pasangan itu bukanlah sesuatu yang dapat dipamerkan dengan mudah.

4. Tidak termasuk lelaki romantis

Jangan keburu marah ya, siapa tahu ia memang merasa canggung dan malu kerana memang ia bukan Lelaki yang romantis. Jadi anda sentiasa perlu memahami kerana sifatnya seperti itu.

5. Sembunyikan status

Sering sih dia upload gambar bersama teman-temannya, tetapi yang jadi masalah kalau ternyata dia tidak pernah upload gambar pasangan untuk menyembunyikan statusnya. Nah ini yang harus bikin kamu hati-hati, boleh saja ada hati yang sedang ia jaga sehingga ia tidak ingin ada yang tahu kalau dia sudah punya teman wanita.

Beberapa sebab di atas boleh anda buat asas kenapa teman wanita malas untuk memuat naik foto di media sosial. Jika anda masih ingin tahu, anda boleh bertanya mengenainya segera. Semoga dia tidak menyertakan tidak 5 ya!

Ini 4 Tanda Si Dia Menaruh Perasaan & Jatuh Cinta Pada Kamu

Ini 4 Tanda Si Dia Menaruh Perasaan & Jatuh Cinta Pada Kamu. Saat seseorang menaruh perasaan dan jatuh cinta pada […]

Sukar untuk Menerima Lelaki Lain? Anda Wanita Yang Setia!

Sukar untuk Menerima Lelaki Lain? Anda Wanita Yang Setia! Mempunyai pengalaman yang tidak menyenangkan atau tidak dapat dilupakan mengenai soalan […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *