<
>

Gara-Gara Nekad Berhenti Demi Anak, Lelaki Ini Dapat Simpan ‘Duit Rokok’ RM8,000, Bawa Keluarga Bercuti! Memang Padu!

Gara-Gara Nekad Berhenti Demi Anak, Lelaki Ini Dapat Simpan ‘Duit Rokok’ RM8,000, Bawa Keluarga Bercuti! Umum mengetahui merokok sememangnya tidak baik untuk kesihatan kerana bukan sahaja merisikokan si perokok, malah melibatkan orang-orang sekeliling mereka.

Kepekatan bahan kimia beracun yang terkandung dalam asap rokok basi adalah lebih jika dibandingkan dengan kepekatan asap disedut oleh perokok secara aktif. Orang yang didedahkan pada asap rokok basi ini mengalami risiko lebih tinggi untuk mengalami pelbagai masalah kesihatan.

Menarik Perhatian Ramai

Usaha seorang lelaki ini di Taiwan untuk berhenti merokok dan berkongsi kisah mereka melalui Facebook mendapat perhatian netizen.

Segalanya bermula apabila pasangan suami isteri ini dikurniakan seorang cahaya mata dan sejak itu suaminya nekad berhenti merokok demi keluarga.

Trik Dia setiap Kal Ingin Merokok

Menariknya, setiap kali ingin merokok, dia akan menyimpan NT$50 (RM7) dan sehingga kini simpanannya mencecah hampir RM8,000.

Dia berasa lebih sihat dan berkeinginan membawa keluarganya bercuti menggunakan duit simpanan rokok yang berjaya dikumpul.

Sumber: China Press

Heboh! Patung Berhala Dengan Kalungan Bunga Dijumpai Di Surau

Heboh! Patung Berhala Dengan Kalungan Bunga Dijumpai Di Surau. Netizen dan penduduk setempat digemparkan dengan penemuan sebuah patung berhala yang […]

[VIDEO] “Yang Ni Memang Padu Beb, Tak pernah mengecewakan..” – Lawak Baby Pian ‘Dating’ Dengan Riki Si Anjing Buat Netizen Terhibur!

[VIDEO] “Yang Ni Memang Padu Beb, Tak pernah mengecewakan….” – Lawak Baby Pian ‘Dating’ Dengan Riki Si Anjing Buat Netizen […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *