Khidmat ‘Delivery’ Makanan Perlu Ada Surat Kebenaran Polis Atau Surat Majikan – Ismail Sabri

Khidmat ‘Delivery’ Makanan Perlu Ada Surat Kebenaran Polis Atau Surat Majikan – Ismail Sabri. Khidmat penghantaran makanan perlu mempunyai surat kebenaran polis, menurut Menteri Kanan Pertahanan, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob.

Kata beliau, penghantar makanan yang bekerja untuk syarikat perlu mendapatkan surat daripada majikan dan individu yang berkerja secara persendirian perlu mendapatkan surat kebenaran dari pihak PDRM.

Betul Ke Badan Tiba-Tiba Lebam Sebab Benda ‘Mistik’? Ini Penjelasan Doktor!

”Kita telah berbincang dengan pihak PDRM iaitu majikan ataupun secara persendirian mesti memaklumkan kepada pihak polis.

”Kalau mempunyai majikan, majikan mengeluarkan surat yang mengesahkan individu tersebut bekerja sebagai penghantar makanan dan kalau yang tiada yag bekerja secara individu maka mereka boleh memohon kepada pihak polis.

Surat Majikan

Khidmat

”InsyaAllah dengan surat daripada majikan dan kebenaran daripada polis mereka boleh melalui sekatan jalan raya dengan mudah tanpa sekatan daripada pihak polis,” katanya.

leh itu, beliau mengharapakn semua yang terlibat untuk segera mendapatkan surat daripada majikan atau individu mellaui pihak polis.

Sumber: Siakap Keli

Betul Ke Badan Tiba-Tiba Lebam Sebab Benda ‘Mistik’? Ini Penjelasan Doktor!

Betul Ke Badan Tiba-Tiba Lebam Sebab Benda ‘Mistik’? Ini Penjelasan Doktor. Pernah tak anda mengalami bangun dari tidur, anda dapati […]

Wanita Terbaring Akibat Diragut, Polis Berjaya Berkas Peragut!

Wanita Terbaring Akibat Diragut, Polis Berjaya Berkas Peragut! Tular satu video rakaman tertutup berdurasi 34 saat di Facebook memaparkan seorang […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *