Home Informasi Resipi Thai Green Tea Latte Homemade! Sekali Cuba Memang Nak Lagi… Memang Padu!!

Resipi Thai Green Tea Latte Homemade! Sekali Cuba Memang Nak Lagi… Memang Padu!!

0
Resipi Thai Green Tea Latte Homemade! Sekali Cuba Memang Nak Lagi… Memang Padu!!

Ramai yang peminat tea tak tahu nak buat. Kadang-kadang kalau pergi beli di kedai memang puas hati tapi harga pula mahal. Sekarang admin kongsikan pada anda semua resepi terunggul untuk korang buat sendiri dekat rumah.

Bukan sahaja puas hati, malahan korang nak repeat banyak kali pun tak perlu risau duit nak kena keluar sebab bahan dia simple je! Rasa dia lagi padu beb!

Ok, jom ikut resepi dekat bawah ni.

RESIPI THAI GREEN TEA LATTE

Bahan-bahan:

– 2 sudu besar teh hijau Thai
– 6 sudu besar susu pekat
– 4 sudu besar susu cair
– 500ml air panas
– Ais

Kalau korang nak lagi terangkat boleh cuba:

– Serbuk teh hijau
– Whipped cream
– Extra susu cair

Cara-caranya:

1. Bancuh teh hijau dan biarkan selama 5 minit
2. Tapis air teh dan blend bersama susu pekat dan susu cair
3. Hidang dalam jag / gelas berisi ais
4. Kalau nak lagi berkrim: Tambah susu cair!
5. Kalau tak berapa kisah pasal diet: Tambah whipped cream dan taburkan serbuk teh hijau!

Kalau korang nak kurang manis boleh sukatkan susu ikut kesesuaian masing-masing. Ikut tekak korang nak manis atau kurang manis. Macam mana? Mudah and bahan pun tak rumit. Jimat duit korang and Paling Penting sekali boleh REPEAT!! Selamat Mencuba!

Koupit Viagru

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here